Preventie – Malden

Preventie

Preventie

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. U kent vast het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor uw gebit. Het is belangrijk om op de juiste manier te poetsen, flossen, stokeren of ragen en om regelmatige uw gebit te laten controleren. Op www.allesoverhetgebit.nl vindt u veel praktische informatie over hoe u uw gebit mooi en gezond kunt houden.

Speciale aandacht besteden wij aan de preventie van tandletsel, te voorkomen door het gebruik van een gebitsbeschermer.

GEBITSBESCHERMERS  €55,-

Een gebitsbeschermer, ook wel bit of bitje genoemd, is een kunststof beschermhoes voor de tanden, de lippen en de tong, welke bij het sporten over de tanden van de bovenkaak wordt geplaatst. Het vangt bij een klap de kracht op de tanden op en verdeelt deze kracht over het hele gebit. Je kunt een gebitsbeschermer vergelijken met een bumper.

Deze bitjes worden van kunststof gemaakt en bestaan uit twee lagen, een buitenste harde en een binnenste zachte laag. De voortanden komen niet met de voorzijde tegen het bitje aan. Bij een klap op de voortanden zal deze daardoor aanzienlijk minder hard aankomen. Als er desondanks toch een tand uitgeslagen wordt zit deze in het bitje en kan zodoende makkelijker worden teruggeplaatst.

De voor iedereen bekende Boil en Bite bitjes en andere prefab bitjes hebben een slechte pasvorm, zijn niet stevig genoeg en geven de voortanden geen ruimte. Door de slechte pasvorm is het vervelend deze te dragen, zitten ze te los en belemmeren ze de ademhaling en de spraak. Kinderen kauwen vaak ook op deze bitjes doordat ze te los zitten.

De gebitsbeschermer die wij in de praktijk maken past exact waardoor deze goed blijft zitten, je normaal kunt ademen en spreken, maar waarbij vooral het gebit optimaal beschermd is. Ook tijdens het wisselen en een orthodontische behandeling is het meestal mogelijk een goede gebitsbeschermer te maken doordat we dan extra ruimte maken in het bitje. Als het niet mogelijk of wenselijk is tijdens een  orthodontische behandeling een gebitsbeschermer te maken dan hebben we speciale stevige prefab bitjes welke na elke controle gecontroleerd en aangepast wordt door de tandarts. Vanzelfsprekend zal na het wisselen of door groei van de kaak na verloop van tijd een nieuwe gebitsbeschermer gemaakt moeten worden.

Een gebitsbeschermer, kost bij ons €55,-  inclusief een opbergdoosje. Veel aanvullende tandartsverzekeringen geven ook een vergoeding voor een dergelijk bitje.