Orthodontie – Mondzorg Malden – Malden

Orthodontie

Orthodontie

Beugelbehandelingen worden in Nederland uitgevoerd door tandartsen en orthodontisten. Tandartsen die zich extra hebben verdiept in beugelbehandelingen noemen zich tandarts voor orthodontie. Zo is het duidelijk of je bij een tandarts of orthodontist komt.

Tandartsen voor orthodontie hebben na hun studie Tandheelkunde aanvullende scholing gevolgd om beugelbehandelingen uit te voeren. Orthodontisten hebben na de opleiding Tandheelkunde een 4-jarige specialistenopleiding aan de universiteit gevolgd. Beide behandelaars voeren dus orthodontiebehandelingen uit, maar de orthodontist neemt ook de meer ingrijpende behandelingen voor zijn rekening.

De tarieven voor orthodontisten en tandarts voor orthodontie zijn gelijk.

Binnen Mondzorg Malden is onze tandarts voor orthodontie Ingrid van Moerkerk. Zij staat ingeschreven in het OK-register van de Orthodontische Vereniging van Algemeen Practici (OVAP).

Ingrid wordt geassisteerd door speciaal opgeleide orthodontie-assistentes. Zij zijn bevoegd en bekwaam om gedelegeerde handelingen, zoals bijvoorbeeld de beugelcontrole, het plaatsen van een plaatjesbeugel of het vervaardigen van een retentiedraadje of wrap-around, zelfstandig uit te voeren. Zo kan het dus voorkomen dat je tijdens je behandeling of controle afwisselend door de tandarts voor orthodontie of door één van haar assistentes gezien word.

Ingrid van Moerkerk, Msc.

Tandarts voor Orthodontie

 

 

 

Bron: KNMT